joi, 30 aprilie 2009

nice party....where it is?

Cred ca acesta ar fi unul dintre party-urile care mi-ar face placere sa ma duc. Adidas ii aduna pe toti intr-o casa, si deobicei cand oamenii ocupati in timpul zilelor de lucru sunt oficiali si au grija sa nu iasa din normalitate se intampla lucruri "colorate" cand au un timp liber, cand ies in week-enduri in afara orasului sau mai stiu eu...Si cand se da startu LET THE PARTY BEGIN!:))

INVITATIAAAAAAA......imi place cum vorbeste Nastase....crazy party


and the PARTYYYYYYYYYYYYYY


Iar cum deobicei cand ceva frumos si tare nu se poate opri doar intr-un singur spot, Adidas a continuat cu petrecerile din China pana in Rusia si Australia....

Cam asa se distreaza chinezii- Shanghai


Urmati de rusi


Si era imposibil sa nu uitam si de Australieni


Pana la urma ce e aia criza?

ce planuri ai pentru 8 si 9 mai?

Deci stiu ca in data de 8 si 9 mai 2009, adica vineri si sambata nu vei sta acasa, stiu ca nu vei merge nici macar la Lotus, sau sa stai acasa dupa o zi de lucru si de scoala, da poate si mai rau.....sa stai pe net, sa iti comentezi pozele pe social networkurile unde ai user.
Eu stiu ce ai tu de gand sa faci, doar ca nu stii inca....de fapt acuma o sa ai intrebari de genu "da cine mai vine?"...."va fi ca si anu trecut?"..."pe cine sa intreb sa vina cu mine"....la aceste intrebari te-as putea ajuta cu raspunsu, da' pana la urma tu chiar o sa fii prea comod si ma gandesc ca ai vrea si tu sa participi cat de cat la aceste raspunsuri, nu?
Asa ca te voi ajuta doar putin....dupa ce vei viziona acest spot de jos....care sunt sigur ca te vei uita peste el....vei intra pe site-ul urmator, vei citi, te vei uita peste poze, vei avea cateva raspunsuri la niste intrebari, vei rade de video-urile postate si iti vei ingrosa aceste date in agenda...pana la urma e saptamana viitoare si ar fi pacat sa nu vii!

www.ierihon.net

miercuri, 29 aprilie 2009

picteaza muzica in aer

Mi se pare un BTL foarte interesant. Au ales sa promoveze prima piesa celor de la Labuat printr-un program care implica oamenii sa le faca video-ul. Dansezi cu un Wii pe un perete in timp ce asculti muzica.
Frumos si ingenios.
P.S.: apropo si piesa e chiar faina


Labuat - Pintar una canción en el aire from Herraiz Soto on Vimeo.

marți, 28 aprilie 2009

Dog’s are better than kids



it’s smarter to travel in groups! Take the bus!

putem merge acuma dupa vorba care mi-a ziso frate-miu cand m-a lasat singur in aeroportul din Budapesta "orice ar fi...du-te cu multimea", cam asa ne arata si tipii din Amsterdam cu acest spot. Mi se pare dragut si interesant, fara prea mult haz de negaz, dar nu indeajuns pentru a ma pune a doua zi dimineata sa ma urc in autobus.
Recunosc ca nu sunt un mare "consumator" a transporturilor in comun, deobicei mai bine ma duc pe jos decat sa urc intr-un tramvai sau autobus pentru cateva motive de-ale mele
1. Nu am obisnuita sa ma uit unde merge si pe ce ruta o ia si le cam incurc
2. De ce sa risc sa stau cu cineva care miroase, vorbeste tare la telefon, a mancat ceapa si imi sufla in ceafa, sa stau inghesuit?
3. Sa stai sa le astepti si niciodata nu stii care urmeaza sa vina, care e ala bun si daca mai ai loc

Poate ca sunt motive de fitos, dar tin minte ca in a 8-a am fugit de controlor cand m-a coborat jos, pentru ca nu am compostat biletul!

Voi? sunteti consumatorii transporturilor in comun?

parodie reclama cosmote...sau ce inseamna sa fii misogin



cam ce inseamna sa fii misogin? cam ce ai vazut in spotul de sus

virale..virale..virale...Powerade





ce imi place in virale ca deobicei se intampla lucruri care nu credeai ca se pot...de fapt lucruri imposibilie...dar deobicei video-uri editate...nu e greu....e chiar simplu...dar finalul e fenomenal....as fi curios, voi la ce produs ati dori sa vedeti un viral?

sâmbătă, 25 aprilie 2009

Onwards by James Jarvis

Deobicei nu pun doar printuri si spoturi, sau posturi speciale despre advertising, sunt atras insa si de tot ce inseamna design si conceptie. Imi place sa vad ceva nou, sa il analizez, sa zic ca il iubesc si apoi sa il pun pe blog.
Acum am descoperit aceasta creatie al lui James Jarvis sponsorizat de Nike. Seamana putin cu un video de-al lui Robbie Williams.

Onwards from akqa on Vimeo.

comic sans SUX

imi aduc aminte ca aseara cand stateam in fata magazinului Crisu si ma uitam cu Manu la reclamele de pe leduri si peste tot vedeam comic sans-urile si ne enervam ca de ce se limiteaza oamenii in comic sans? de ce pe plianturi e mult mai usor sa pui comic sans sau verdana sau pe internet e atat de usor sa urci textele cu tahoma si gata. Imi aduc aminte cand foloseam acuma vreo 4 sau 5 ani fontul de comic sans si sa fie un negru dar totusi sa aiba umpic de verde sau de albastru.
Am gasit acest spot pe blogul Andreei.


Comic Sans from Sam and Anita on Vimeo.

all the 100 single ladies

un fel de PR stunt realizat zilele trecute in Londra si o asociere intre Beyonce si Trident.
Putin copy, nu dupa dansu lu Beyonce ci dupa campania lui t-mobile in gara cu dansul. Acum toata lumea incearca sa atraga atentia prin dans?

Nike - Bear Butte Running Camp

miercuri, 22 aprilie 2009

Cafeneux-locul unde arta si cafeaua se intalnesc






Era imposibil sa nu scriu despre acest local. Despre aerul pe care il intalnesti cand intri aici si despre ce vrea sa fie Cafeneux. Cred ca am gasit locul despre care vorbeam intr-un post anterior.
De ce imi place la Cafeneux?
Pentru ca e altceva decat poti gasi in Oradea. Pentru ca aerul de simplu, de linistit si odihnitor te loveste de cum intri in local. Pentru ca e intr-un loc usor accesibil pe str. Nicolae Jiga(fosta Castanelor) nr. 25.
Zicea cineva ca o cafea nu e doar o simpla cafea, cafeaua buna se simte, cafeaua buna e ca si arta, multi o vad si o "gusta" dar putini o recunosc si o apreciaza.
Daca ar fi sa caracterizez cafeneaua ar fi in felul urmator: un punct in agenda zilnica care e decorat cu cateva vintage-uri, subliniat cu un maro calduros si decorat intr-un colt din foaie cu o cana mare din care iese fumul de cafea. E acel punct in agenda care trebuie sa fie scris zilnic si bifat in fiecare seara-DONE. Cred ca datorita acestui cuvant de Cafeneux pagina ta din agenda va fi intotdeauna decorat.
E un local unde nu se fumeaza. Am vrut sa precizez acest lucru, pentru ca deja si fumatorii doresc localuri unde nu se fumeaza, unde muzica nu e la maxim si unde servirea e profesionala.
Nu pentru ca sunt un mare consumator de cafele, ba din contra, in ultimul timp cafeaua incepe sa imi faca niste faze care ma cam deranjeaza, dar pentru ca e locul unde pot sa ma duc linistit sa stau sa citesc o carte sau sa pierd vremea navigand pe internet savurand ceva de baut sau de mancat:).
Wireless Free-check
Canapele si fotolii-check
Terasa-future check
Muffins- check
Coffe to go-check
Coockies-check
Atmosphere good- check
Quality music- check
Good staff-check
Si clar ca sa nu uitam ca se vor organiza evenimente, seri de expozitii de arta, simpozioane, trupe care vor canta acoustic, adica mai pe scurt, inca un plus pentru care ar trebui sa mergi acolo.
Mie mi-a placut, ramane sa aud de la tine ce si cum.

luni, 20 aprilie 2009

mutemath...Spotlight

sau ce inseamna sa creezi si sa fii original

MUTEMATH - Spotlight

vineri, 17 aprilie 2009

I Pledge

pentru ca de fiecare data cand fac niste cercetari gasesc niste lucruri tot mai interesante, unele mai placute si unele mai putin placute. cum ma ocup doar de campania de promovare al lui obama(adica imi fac licenta, nu eu o conduc...desi mi-ar placea sa fac asa ceva) asa ca de fiecare data cand gasesc ceva, impartasesc cu voi...sunt sigur ca va iesi ceva si din licenta asta...
cat despre acest video...se vede puterea de convingere a vedetelor(remember Do note vote)...piesa sentimentalista din backsound...desi chiar dupa ce s-a terminat campania si a fost votat, a depus juramantul, au facut si acest video ca sa le arate ca promisiunile lui nu s-au terminat si ca incearca sa se tina de ele.

paper art






girls, remember that night?

Volkswagen: Granny, Music, Childhood



Kotanyi Grill Spice Mix: Stickers

not for sale




Claude Hopkins vorbeste in cartea lui despre puterea textului publicitar. Pe vremea lui puteai zice ca textul publicitar era o forma puternica de a vinde un produs, dar in ziua de azi imaginile fac cat o mie de cuvinte. Acest adv foloseste ambele teorii (atata a imaginii cat si a textului) pentru a informa si sensibiliza omul care primeste bonul fiscal de la vanzatoare si esti obligat sa nu il arunci pana iesi afara.

Ei au de vânzare un American dream. Şi am cumpărat-o. Mi-au spus aş trăi frumos cu o familie, în New Jersey. As putea merge la scoala si sa am grija de copii. În schimb, am fost ţinut într-o cameră cu alte 5 fete. Şi vândute pentru sex cu cineva care ar plăti. Ar fi trebuit sa stiu mai bine decat sa cred niste minciuni. Bunica mea a plecat la Auschwitz. Au spus ca a plecat sa faca un dus.


Garnier si biletele


Imi place noua campanie a celor de la Garnier, ei tot timpul au incercat sa iti arate finetea fetei, importanta sanatatii fetei, tineretea fetei, etc. Dar acum au incercat ceva mai ieftin si mic, au luat biletele care pe o parte le-au postat fata unei fete si pe cealalta parte era biletul in sine, cand controlorul "bifa" biletul, ii facea o gaura fetei. Asadar impactul a inceput sa devina tot mai puternic. Foarte multi oameni calatoresc cu tramvaiul/busul/metro-ul si folosesc bilete, targetul sunt oamenii simpli, si impactul se spune ca a fost unul puternic.
Deci...folositi autobusul....ca sa aveti fata fina

joi, 16 aprilie 2009

Barack Obama- o alegere istorica

Asa am inceput eu sa imi fac licenta. Dupa o prima sedinta cu doamna profesoara, mi-am facut titlurile pentru licenta, ce si cum, unde cine ce....am primti un calificativ de "le-ai pus foarte bine...abia astept sa vad cum va iesi....sa te apuci de treaba". Asa ca dupa ce d-na de la ziare mi-a oprit carte, dupa ce voi primi e-mailul de la White House (aseara le-am scris un e-mail daca pot sa imi trimita niste surse, date despre campania lui Obama) si ma voi intalni cu Betsy Myers si Barack Obama, ma voi apuca de lucrare...NOT.....
Acum ca mi-am facut planul de bataie mai am sa imi iau armele(cola, cafea, ciocolata, sandwich, apa minerala, ochelarii) si sa imi petrec noptile scriind si analizand campania lui Obama. Poate poate oi scoate si o carte....mai vedem....
Ce tare e biblioteca asta de la RISE....nici nu am stiut ca avem biblioteca...se pare ca voi petrece mai mult timp pe aici:)....



Datorita intelegerii speciale pe care Newsweek o are cu candidatii la presedintia SUA, reporterii beneficiaza de acces special, atat la evenimentele publice, cat si la intilnirile private ale acestora, unde participa impreuna cu familiile, afirma Evan Thomas. De aceea, cartea descifreaza, intr-un mod unic, traseul campaniei electorale din 2008. „Nu este atat jurnalism politic cat drama unei familii - va aratam ce inseamna cu adevarat sa candidezi pentru presedintie. Pentru ca cea mai buna modalitate de a il intelege pe noul presedinte este sa afli prin ce a trecut in ultimii doi ani. (...) Sa candidezi pentru presedintia SUA este ca in „Stapanul inelelor". Trebuie sa invingi la nesfirsit monstri si dragoni ca sa reusesti", declara Thomas.

Evan Thomas, asistent managing editor/editor general adjunct la Newsweek, este autorul a peste 100 reportaje. A publicat pana acum sapte carti, doua dintre acestea - „John Paul Jones" si „Sea of Thunder" - fiind incluse pe lista bestsell-ururilor New York Times. Este castigator al premiului National Magazine Award. Preda jurnalismul la Universitatile Harvard si Princeton.

Reporterii Newsweek construiesc portrete reusite ale candidatilor, precum si ale principalilor consilieri ai acestora, va dezvaluie cum au fost luate cele mai controversate decizii sau care au fost motivele ce au provocat esecul strategiilor considerate imbatabile. Dincolo de informatii clare si concise, veti gasi anecdote savuroase, relatari incredibile sau mici „barfe" care dau savoare lecturii:

>> strategul campaniei lui Obama, David Axelrod, era ingrijorat deoarece candidatul era „prea normal" pentru a conduce o campanie prezidentiala. Insusi Obama se intreba citeodata daca este intr-adevar „Alesul", asa cum l-a numit Oprah Winfrey.

>> campania lui Hillary Clinton era haotica si iesea in evidenta doar datorita banilor, cu mii de dolari cheltuiti pe flori si valeti de parcare.

>> McCain nu era pregatit sa reprezinte partidul in alegeri, fiind chiar suspectat ca ar fi republican doar cu numele. Era un impatimit al telefoanelor celulare si ii adora pe reporteri pe care uneori ii numea „echipa mea".

>> Sarah Palin desi era apreciata de McCain era considerata de apropiatii acesteia o „scrantita" si o „diva".


sursa Fianciarul

miercuri, 15 aprilie 2009

Betsy Myers vorbeste despre campania lui Obama

Pentru ca nu gasesc in biblioteci resurse despre campania lui Obama ma folosesc tot mai mult despre toate motoarele de cautare. Am gasit pe youtube acest video unde Betsy Myers, directorul executiv al campaniei lui Obama prezinta campania, unde vorbeste despre respect, arata puterea internetului, arata puterea poporului, viralul pe care l-au facut, donatiile care au strans banii pentru a sustine campania. Ideea e ca Obama a stiut sa se foloseasca de instrumentul care are cea mai mare putere de informare din lume, internetul, a stiut sa se foloseasca de imaginea vedetelor pentru a-i trimite pe cetateni sa voteze. Incepe sa imi placa tot mai mult despre Obama si despre cum e el. Carisma cu care transmite cetatenilor ceea ce el simte, pasiunea pe care o pune pe scena, Obama este asa cum este, nu incearca sa copieze pe cineva sau sa arate altceva decat e el.
Incetul cu incetul incep sa gasesc informatii, nu foarte multe, dar macar imi fac o idee despre cum v-a decurge licenta. Va voi tine la curent despre licenta.
Pana una alta postez video-ul unde Betsy Myers vorbeste despre campanie.

Pro Sport - Steaua

marți, 14 aprilie 2009

interesanta cale






poate de multe ori am postat poze sau video pentru ca mi-au placut sau au fost interesante...de obicei interesantul e prioritar placutului pentru mine.
Am gasit acest fel de out-door care nu se stie nici unde si nici cine(din cate am cautat eu) au facut, dar sunt mai mult ca sigur ca intr-un oras disciplinat unde oamenii chiar scriu pe acele foite si se simt bine fara sa faca anumite vulgaritati sau sa le rupa!

give your radio a reason to live


the cow and the cameleon

Because i like those old school glasses....si pentru ca inca sunt in cautare de asa ceva...umblu de 2 saptamani in cluj si la unica taraba unde am gasit....o data nu mi i-am luat ca m-am gandit prima oara la mancare si apoi la ochelari...a doua oara a fost prietena tipului si nu erau ochelari doar pe maro...iar ultima oara nu au fost dar mi-a sugerat sa vin saptamana viitoare...anyway
pana atunci...una alta...va propun aceste 2 video de la ray-ban...dar doar daca va plac aceste stiluri de ochelari...daca nu...asta e....gusturile nu se discuta...sau o vorba tiganeasca zice si mai bine "in gusturile omului nu te poti @#$@#%$&"



barberitul cel de "aproape" toate zilele




haideti sa recunoastem bhai baietilor, cati dintre voi urati sa va barberiti? sa va treziti in dimineata aceea mai devreme cu 15 minute sa lasati apa sa curga pana se incalzeste, sa incepeti ritualul si apoi sa aveti grija sa nu puneti prea mult after shave ca nu cumva sa lasati dare de miros dupa voi....eu unul recunosc ca nu sunt un mare adept al barberitului, dar cand trebuie, trebuie si nu e nimic de comentat si obiectat in acest sens. E adevarat ca un barbat arata mai bine daca are si putin par pe fata, dar sa fie ingrijit. Ce diferenta pot sa faca doar cateva fire de par la barbati.............dar la femei?

plamanii copacilor

oare cum arata plamanii celor care fumeaza?

The Morning After

Virgin

Skol - The Boss

luni, 13 aprilie 2009

in aceeasi camera cu Barack Obama

Am ajuns sa stau in aceeasi camera cu cel mai puternic om din lume, sa stau fata in fata cu el, sa nu stiu ce sa ii zic sau sa fac. M-au apucat transpiratiile, mainile mi se frecau una de alta, ochii mei incercau sa gaseasca un punct si sa se linisteasca, dar degeaba.
M-am trezit intr-o dimineata din cauza lui stiind ca va veni si ziua aceasta, sa stau fata in fata cu el si sa vorbesc (despre) el.
Da, azi ca niciodata m-am decis ca trebuie sa imi fac aceasta licenta cu Barack Obama numita "Campania electorala Barack Obama-model de promovare de marketing". Problema mea este ca materiale si surse nu pot gasi in biblioteci, in anticariate, sau sa ma duc pana in Cluj sau Timisoara sa iau niste carti si sa le citesc, o alta problema este ca nu pot sa scriu ceea ce altii au facut ca si articole in presa on-line sau sa scriu parerea unor posturi. Ideea e ca licenta mea merge foarte mult pe analiza lui Barack Obama in campania lui de marketing si licenta mea va fi total o parere personala a mea(sau poate a lui Obama).
Apele la cei care daca aveti ceva surse sau materiale despre campania de marketing a lui obama, altceva decat ce poti gasi pe google, yahoo, msn pe primele 20 de pagini mi-ar fi de un folos foarte mare.
Cum ar fi daca i-as trimite un e-mail lui Obama sa vina pana in Romania si sa prezinta el personal campania lui de marketing la facultatea mea "iubita"?-yeah, keep dreamin.

duminică, 12 aprilie 2009

25 de ani pentru o carte de vizita

25 de ani i-a luat sa isi faca o carte de vizita! si inca ce carte de vizita!
Importanta unei carti de vizita, calitatea, culorile, profilul, design-ul, amprenta, identitatea, etc. Toate aceste lucruri foarte importante intr-o carte de vizita!
Enjoy it

sâmbătă, 11 aprilie 2009

print+designer=married







pentru ca de obicei A3-urile sunt folosite ca si niste afise informative la noi in Oras dar nu prea am vazut ceva care sa imi atraga atentia. Dar am gasit cateva care daca le-as vedea pe strada sigur ca as sta sa il citesc.
Cand un designer primeste un brief pentru un print(poster, pliant, cv, etc) ar trebui sa puna ceva mai mult decat sclipitor pe el, ceva cu care sa fie si el multumit(da nu ma refer la felul acela de multumit ca si "bine a fi asa cum ii"). As vrea sa aud designeri care sa zica "bha in sfarsit, e super tare si garantez pe talentul meu ca o sa rupa gaturi pe strada. E mai tare decat a lu ala care o castigat la concursuri."
Un designer de obicei trebuie sa iasa in evidenta cu culorile pe care incepe sa le cunoasca, pozele pe care le implementeaza in printuri dar pe care le si photoshopeaza. Nu trebuie sa fii un expert in corel si in photoshop dar sa stii sa ii pui o umbra unde are nevoie de o umbra sau un blur acolo unde doar tu stii ca are loc.
Un designer bun(parerea mea saraca) e un designer simplu. De obicei nu orice design complex e un design bun, in ultimul timp ca sa iesi in evidenta cu un design in tot acest amalgam de culori trebuie sa fie simplu, la obicet.
Detaliile mici fac esenta.