sâmbătă, 28 februarie 2009
it's just art baby...nothin more...
magnific
original
super
Am ramas fara cuvinte si total uimit acuma la ora 02:00 AM sa vad asa ceva. La inceput nu am avut rabdarea necesara de a trece peste criza de timp ca sa ma uit la un video mai mult de 30 de secunde dar va spun ca merita, pentru cei care stiti ce inseamna frumosul, pentru cei care apreciati arta sau poate pentru cei carora le plac videourile interesante mixate cu niste arta va sugerez sa va beti cafeaua/ciocolata calda/sucul/apa minerala cu lamaie la aceste videouri.
Enjoy it!
Plus si muzica e foarte tare!
Pentru cei care ati ramas cu gura cascata sau pur si simplu v-a placut si vreti sa vedeti mai multe puteti sa vedeti mai multe videouri AICI
vineri, 27 februarie 2009
inceput de week-end
Advertising Platform
Elementele de baza sau standardele de vanzare pe care o companie doreste sa le includa intr-o campanie de advertising.
joi, 26 februarie 2009
Dansam legati la ochi cu spatele la zid
Lansarea noului album al lui OCS "Dansam legati la ochi cu spatele la zid" abordeaza un teasing simplu, fara inteles(celor care nu ii cunosc pe OCS), targetat cunoscatorilor dar nu incearca sa se limiteze.
Cel putin mie imi plac cei de la OCS si sunt sigur ca si celor care ii asculta le plac.
Creativitatea si originalitatea e la ordinea zilei pentru OCS.
Doar din titlurile pieselor ti se face sa ii asculti, oare ce au de zis astia!
-Fluturii nu mai au stomac
-Soarele vorbeste prostii
-Pauza de reclame
-(dez) Orientat
-Ziua 1, momentul 1
-Vara pe olita
-Fantomele joaca sah
-Antimiorita
Dar revenim la teasingul celor de la OCS. Poate ca asa incearca sa implementeze o alta abordare de promovare a albumelor celor care fac muzica(Atentie! celor care stiu sa faca muzica si cunosc termenul muzica).
Intre timp check the teasing!
marți, 24 februarie 2009
luni, 23 februarie 2009
Advertising Effectiveness
Gradul in care obiectivele unei reclame sau ale unei campanii de advertising au fost atinse; eficienta este in mod normal cuantificata prin masurarea efectului campaniei asupra vanzarilor, constientizarii brand-ului, preferarii brand-ului etc. Vezi Communication Effect of Advertising (efectul advertisingului asupra comunicarii); Sales Effect of Advertising (efectul advertisingului asupra vanzarilor).
sâmbătă, 21 februarie 2009
adPrint....10 years
adPrint una dintre cele mai mari festivaluri de print din Romania, daca nu si cel mai mare festival a fost organizat anul acesta la Poiana Brasov. Foarte multe nu sunt de povestit, cine ce a castigat(si daca v-as zice cine a castigat nu cunoasteti agentiile sau poate nici nu va intereseaza) cum a castigat si de ce a castigat.
Dar imi propun un lucru, ca anul viitor sa participam si noi.
Voi ce parere aveti de printurile astea? Merita-tau?
first post...Brand history
Pentru ca e ora 12:56 si nu vreau sa transcriu o istorie intreaga a unui brand si pentru ca imi este prea lene sa fac aceste lucruri ma voi folosi de un simplu copy/paste pentru a posta o istorie a unui brand si poate daca voi fi consecvent in acest lucru saptamanal voi posta ca sa puteti citi despre istoriile anumitor branduri(pe cei pe care ii intereseaza iar cat despre ce-i care nu ii intereseaza nu e nici o problema).
Cosmote Romania, membra a grupului Cosmote, s-a lansat pe piata romaneasca in decembrie 2005, fiind primul operator care a introdus o politica transparenta de tarifare a serviciilor de voce, fara inscrisuri mici, promovand tarifarea unica, fara diferentiere intre retele. In acelasi timp, Cosmote a introdus pe piata cele mai accesibile pachete de servicii pe segmentele cartele preplatite si abonamente.
In decembrie 2006, Cosmote Romania sarbatoreste 1 an de la lansarea sa pe piata romaneasca si atingerea unui numar de 1 milion de clienti. Acoperirea retelei ajunge la 95% din populatie si 82% din teritoriu. Lanseaza Cosmote Business, pachete accesibile pentru companii, care contin pana la 1.000 de minute nationale, o selectie de telefoane performante gratuite, tarif preferential in retelele Cosmote si Romtelecom, si apeluri nelimitate in cadrul grupului, indiferent de numarul de utilizatori din grup.
In octombrie, introduce o noua premiera pe piata romaneasca pentru utilizatorii de Cartela Cosmote: prima extra optiune care combina minute in retea si sms-uri. In urma investitiilor semnificative de peste 220 milioane de euro, acoperirea Cosmote atinge 92% din populatie si peste 76% din teritoriu. In iunie, in urma investitiilor semnificative in extiderea retelei, acoperirea geografica ajunge la 75% din teritoriu, iar acoperirea populatiei ajunge la 90%. In mai, Grupul Cosmote anunta achizitia Germanos S.A., cel mai puternic retailer de telefonie mobila din sud-estul Europei
Aprilie 2006 este luna in care Cosmote Romania incheie un parteneriat strategic cu reteaua de distributie Internity, care devine distribuitor exclusiv al produselor si serviciilor Cosmote. In martie, revolutioneaza piata de telefonie mobila odata cu lansarea ofertei prepaid de 2000 de minute in retea pe luna, iar succesul ofertei depaseste orice asteptari printr-o cerere fara precedent.
In decembrie 2007, Cosmote Romania aniverseaza 2 ani de succes in Romania si lanseaza prima oferta comuna cu Romtelecom Internet in banda larga si telefonie mobila într-un pachet cu discount pentru utilizatorii rezidentiali si de business. Pentru proiectul integrat de PR si comunicare "Acoperirea", care a avut ca rezultat cresteri importante ale perceptiei positive despre companie si a indicatorilor de brand, Cosmote primeste un Golden Award for Excellence in cadrul galei PR Awards.
In octombrie 2007, s-a anuntat depasirea pragului de 3 milioane de clienti in Romania si s-a lansat proiectul educational Mentorship, o platforma on-line prin intermediul careia studentii si elevii primesc sfaturi pentru dezvoltarea carierei de la profesionisti in diverse domenii
In iulie se extinde acoperirea retelei in toate statiile metroului din Bucuresti si ofera acoperire in Delta Dunarii, iar in iunie 2007, Cosmote Romania introduce un nou slogan, "Alaturi de tine", pentru a marca pozitionarea ca brand apropiat de romani. Noul slogan il inlocuieste pe cel vechi in limba engleza - In touch with life.
In mai lanseaza serviciul inovator i-mode pe piata din Romania, iar in iunie anunta depasirea celui de-al doilea milion de utilizatori pe piata din Romania, din care 1 milion de utilizatori au fost inregistrati numai in ultimile 4 luni de operare. Pentru eficienta campaniilor sale de marketing, care au avut ca rezultat cresteri spectaculoase ale indicatorilor de brand, numarului clientilor si vanzarilor, primeste 3 premii EFFIE (cel mai premiat brand in cadrul ceremoniei din acest an).
In martie 2008, Cosmote Romania raporteaza pentru anul 2007 venituri totale de 155,6 milioane de euro si o baza de utilizatori de 3,6 milioane. Cota de piata a Cosmote creste la nivelul de 16%. In ianuarie, Stefanos Theocharopoulos a fost numit in functia de CEO al Cosmote Romania.
sursa: www.brandinfo.ro
vineri, 20 februarie 2009
if God were a DJ
Daca Dumnezeu ar fi un DJ cate scrachinguri ar folosi intr-o piesa?
Daca Dumnezeu ar fi un om ca si noi cum s-ar imbraca?
Daca Dumnezeu ar fi un om unde ar lucra?
Daca Dumnezeu ar fi un om ce ar bea dimineata? Cafea, Ceai, Lapte?
Daca Dumnezeu ar avea un id de mess care ar fi acesta?
Daca Dumnezeu ar face un sport pe care l-ar practica?
Dar daca Dumnezeu ar fi seful scarii?
Dar daca Dumnezeu ar fi proful de la facultate?
Video-ul urmator nu e vorba despre daca Dumnezeu ar fi un DJ sau oricare alte intrebari pe care le-am pus eu adineauri...video-ul urmator este un film de scurt metraj a viziunii tipilor de la DoubleEdgeFilms
Daca ai rabdare 8 minute...enjoy it...daca nu...ghinion....continua cu comentariile pe site-urile network social
Competitive Advertising
Advertising care subliniaza trasaturile unei marci care nu sunt disponibile la alte branduri, dar produsul concurent nu este denumit direct. Vezi Comparative Advertising (advertising comparativ).
marți, 17 februarie 2009
spanzuratoare
Corporate Advertising
Forma de advertising institutional care nu se concentreaza pe un anumit produs, ci pe organizatia in sine; obiectivele advertisingului de corporatie pot fi legate de patronaj, de imagine sau de un subiect controversat. Vezi Corporate Image Advertising (advertisingul imaginii de corporatie); Corporate Issue Advertising (advertising de corporatie bzat pe un subiect); Corporate Patronage Advertising (advertising de corporatie in ceea ce priveste patronajul); Institutional Advertising (advertising institutional).
luni, 16 februarie 2009
Unde e credinta ta?
Zilele trecute discutam cu cineva despre a crede in acel produs, a-l prezenta cu o carisma (vezi Obama) ca si cum ar fi produsul tau, a fi optimist si a stii ca ceea ce zici tu asa va fi si cu siguranta va ajunge la concluzia ca: "trebuie sa faci ce zic eu ca asa se vinde frate".
Ca si creativi, ca si sales managerii, ca si oricine care lucreaza intr-o oricare alta agentie de publicitate si nu numai, in primul rand trebuie sa creada in acel produs, sa il vada deja pe un print, sa auda lumea din tramvaie vorbind despre acel produs, sa se trimita gm-uri pe mess despre reclama acelui produs, sa dea cateva senduri la ceva prieteni si sa primeasca feed-backuri "bha ce tare sa mor io, lasa-ma sa folosesc si eu ideea asta". E vorba de credinta in acel produs(nu dati acuma cu pietre ca ma leg de credinta si voi faceti paralele cu spiritualitatea....nu are nimica de-aface Credinta in Dumnezeu cu credinta intr-un produs). Daca tu stii sa ii prezinti clientului campania in urmatoarele feluri: simplu, la obiect, putin periaj, sigur de sine, carisma, optimism si mai mult decat atat....credinta in produs(ma repet de atatea ori despre credinta in produs pentru a va face sa intelegeti o data importanta ei).
Uitati-va la blogurile de succes: de ce au succes si toata lumea ii citeste(pentru ca ei cred in blogul lor, pentru ca ei saptamanal citesc arhiva lor si se maturizeaza, pentru ca ei cred in cititorii lor,etc)
Uitati-va la regizorii de emisiuni: de ce au succes? pentru ca spectatorii si cei din canapele este produsul cel mai important al lor, pentru ca dimineata cand se trezesc primul lucru e emisiunea lor care le sare in cap, pentru ca atunci cand sunt cu masina si vad un semafor mai stricat le pica subiectul serii.
Uitati-va la antreprenorii de succes: credinta, credinta, credinta.
Scriitori de succes: ia ghici ce? Credinta, da mha.
E simplu....trebuie sa crezi in ce faci cu adevarat, sa ai carisma necesara incat sa ii impulsionezi si pe altii, sa ai optimisul atat de mare incat sa umbresti pesimismul, sa fii simplu si la obiect fara sa te misti in jurul punctului culminat.
Unde ti credinta?
duminică, 15 februarie 2009
vineri, 13 februarie 2009
Advertising Budget
Suma alocata pentru o anumita perioada pentru cheltuielile de advertising; se mai numeste Advertising Allocation sau Advertising Appropriation.
joi, 12 februarie 2009
o lista de mess
Cred ca Dumnezeu e ca si noi. Noi suntem creatiile lui, are o lista de messenger unde sunt cei care vor sa se arate(available) sau incearca sa atraga atentia prin anumite statusuri fara sa intre in discutie cu el(din cauza egoismului, din cauza fricii, din cauza rusinii)-"ma simt asa de rau..../nu vreau sa vorbesc cu nimeni.../lasa-ma in pace.../wtf with this world....f### everything..." si lista ar putea continua. Sunt cei care sunt available si discuta zilnic cu el, unii chiar pun si poze cu el sa se mandreasca la altii. Altii nici nu vor sa fie vazuti dar exista (invisible) dar ce folos? Am inceput sa zambesc cand mi-am imaginat lista de messenger al lui Dumnezeu. Oare el ce avatar ar avea? Cat de des ar fi ideal? Dar daca tu ai fi la ignore la El sau pe invisible....nasol atunci rau de tot.
Si pana la urma toti suntem intr-un loc dar de fapt nu suntem, toti stim ca existam dar nu ne cunoastem, toti facem aceleasi lucruri dar nu avem nimic in comun.....dar ce folos?
PS: iertare celor care intra pe acest blog in interes de advertising si marketing dar azi acesta e marketingul vostru, poate o idee de o noua campanie, poate un nou brief sau pur si simplu o idee buna pentru urmatorul client.
marți, 10 februarie 2009
pharell&jay0z&coelho
cata asemanare intre pharell si alchimistu asta de coelho
dar nici nu se pune problema sa il uitam pe jay-z....rapperul care conduce un imperiu intreg, rapper-ul cu stil
iar acum marele alchimist care toata ziua citeste mailuri si scrie carti
are el vreo treaba pe lumea asta?
connecteaza-te si fii invisible ca meriti
esti fericit sa fii available si totusi busy?...pai daca esti busy de ce nu il inchizi si iti termini treaba....daca vrei sa vorbesti....connect....availabe...(unii chiar very available) si da-i drumu cu ferestrele...sparge-le...saluta-i....pupa-i...strange-i in brate....de ce cand vrei sa nu te streseze nimeni ii anunti pe toti "lasati-ma in pace....nu am chef de viata....vreau sa mor..."si bla bla-uri care sa atraga atentie ca tu esti suparat....deconnecteaza-te! asa-i ca-i greu de multe ori un Ctrl+D si sa iti vezi de treaba? stiu...been there...done that:)....
treci pe invisible si spune-le celor de pe strada ta de mess ca esti busy si sa nu te streseze....ca tu faci curatenie...ca tu stergi prafu si pfiuuuu ce obosit esti....mai anunta si tu lumea cand vii in excursii....mai anunta si tu lumea cand esti fericit/a si vrei sa faci ceva dar nu stiu ce....dar pana la urma de ce nu? un site cu un blog...un site cu un cont de hi5....un site cu o melodie....un site cu un banc....ca pana la urma trebuie sa fii vazut...ca pacat ca de auzit nimeni nu se streseaza sa te auda....atunci facem tot ce depinde de noi sa fim vazuti....
continua sa fii conectat de tot ce inseamna internet si da-l incolo de viata reala ca doar una ai si ce sa faci cu ea....
PS: acest post a fost adaugat intr-un exces de cafea colorat cu putin deviantart, piperat cu corel si photoshop si niste coolhandluke...nu are nici o legatura cu advertising sau marketing...dar pana la urma cine o zis ca acest blog e un blog de marketing?cred ca eu:))
duminică, 8 februarie 2009
sony vaio inteleg
de data aceasta sony vaio isi lanseaza noul produs intr-un fel mai practica....putin copy paste de t-mobile dar nu e problema...e bine ca si-au dat seama ca merge
check this out
coltul de publicitate...partea a 22-a
Brainstormingul ar trebui să se numească ping-pong-pang.
Brainstormingul este un fel de şedinţă în care, pe baza briefului, oamenii departamentului de creaţie fac uz de artileria grea din mintea lor pentru a găsi, a identifica mai precis, ideea care să promoveze compania, produsul sau persoana care face obiectul briefului de creaţie.
Una este şedinţa de briefing în care account-ul sau client service-ul sau strategic planner-ul desenează traiectoriile obuzelor creative lansate din minţile soldatului de la creaţie şi alta este sesiunea în sine de “bum bum bum”.
Contrar părerilor generale, la brainstorming nu vii cu mâna în buzunar. După şedinţa de briefing, toată lumea care primeşte ca sarcină proiectul, are la dispoziţie măcar o zi sau câteva ore - de ce nu? - ca să se familiarizeze cu subiectul. Mulţi aprofundează cercetarea pusă la dispoziţie de account, alţii caută să vadă ce s-a mai făcut legat de subiect, mulţi caută elementele cu potenţial creativ standardizat. Şi câte şi mai câte!
Brainstormingul are întotdeauna cel puţin trei participanţi şi maxim şapte, după părerea mea. Nu am date că ar fi ceva ştiinţific acceptat. Eu vă spun, aşa cum deja am afirmat, că, fiind cartea mea, spun ce cred şi ce e legat de experienţa mea. Dacă credeţi că musai trebuie să fie şapte, nici mai mult nici mai puţin, atunci e problema voastră şi a lui Franz Kilimanjaro, cel care a afirmat asta ca urmare a studiilor sale aprofundate în cosmetica cognitivă.
De ce trei persoane minim? Fără să o fac pe deşteptul. O persoană e ciudat ca să nu spun “straniu”. Două persoane e un amărât de dialog. Deja când e vorba de trei indivizi faci “creative party”.
De ce maxim şapte persoane? Pentru că, dacă “e” mai mulţi, deja e debandadă. Oricum, cineva trebuie să fie lider de şedinţe (nu Albă ca Zapada, că deja sunt opt!), respectiv dă cuvântul aproape ordonat fiecărui participant, ca într-o emisiune televizată.
Unde se termină un brainstorming?
Conducătorul brainstormingului, fie că e vorba de directorul de creaţie, fie de unul din copywriterii seniori, trebuie să strângă un număr de idei bune. Niciodată nu trebuie forţat. Avem 3 idei de care toată lumea e mulţumită? Gata cu acel subiect. Într-un brainstorming se pot discuta maxim 3 proiecte, campanii etc.
Brainstormingul nu este şedinţă de administraţie sau şedinţă în care să se discute altceva decât proiectele clienţilor. Aşa cum spuneam la început, în brainstorming toată lumea se numeşte creativ şi nu există ierarhie sau sentimente. Cine are ceva de spus, să spună! Nu se merge pe ideea luării de cuvânt. Nu trebuie exagerat în a acapara întreg brainstormingul doar de dragul afirmării. Ai ceva de spus, o spui organizat, respectuos şi cât se poate de relaxat.
Regula “aberării-ca-să-ştim-pe-ce-să-
E foarte important să existe o sesiune de aberaţii organizate. În acestea toată lumea „scoate” enormităţi şi clişee sau prostii deja făcute, dar condimentate pe subiect. Pe lângă faptul că râzi de faci pipi pe tine, e o metodă foarte bună de concentrare şi de selecţie a temelor sau a părţilor din proiect despre care are rost să discuţi. Asta nu înseamnă să restricţionezi, ci dimpotrivă, dintr-un mega clişeu, cuiva poate îi vine o mega idee. Personal, mi se par extrem de creative şi de grele produsele care „put a clişeu”: detergenţi, şampoane sau paste de dinţi. Acolo vine adevărata creaţie, în sensul că trebuie să găseşti ceva care s-a mai spus de o mie de ori şi să o spui la fel, dar totuşi altfel. Foarte nasol!
Regula fumatului şi băutului
Oricât de mult am dori, nu toţi fumează sau beau alcool, nici măcar soft, în cadrul brainstormingului. Când spun soft, mă refer la o bere bună, un vin bun sau un whisky cu cola. „Shot”-urile şi tăriile sunt interzise. Un om relaxat şi căruia nu îi vin problemele în minte decât pe un singur orificiu, este mult mai creativ, repet e părerea mea, decât unul stresat. Acum, că pe unul îl stimulează înspre concentrare o bere şi pe altul aerul curat, e fix problema fiecăruia. Dacă există indivizi care nu suportă fumul de ţigară în sala de brainstorming, atunci asta e, nu se fumează chiar dacă respectivele persoane sunt în minoritate. Nu se iau pauze în brainstorminguri. Dacă lumea nu se mai poate concentra, asta e, ne întâlnim mai târziu sau mâine.
În orice brainstorming trebuie să existe câteva lead-uri creative.
Dacă nu există idei pe care să înceapă joaca, atunci să fie măcar câteva direcţii stimulatoare. Nu există brainstorming sec decât dacă echipa e seacă. Ceea ce e greu de crezut că se poate întâmpla. Dacă din 5-6 oameni nici unul nu poate avea vreo idee, înseamnă că e prost luat brieful. Nu acesta e motivul? Atunci clientul are un produs „urât” pentru care e nevoie de şi mai multă cercetare şi documentare. Dai temă de casă tuturor pentru studiu şi se reface şedinţa.
Legea „marţiană”
Dacă ceva nu merge, dacă în cadrul mai multor brainstorming-uri nimeni nu vine cu nimic creativ, atunci se instaurează legea marţială adică nu pleacă nimeni până nu “scoatem” ceva bun! Asta înseamnă că se comandă pizza sau catering şi vin, un pic de vin. Nu recomand tărie pentru că oamenii se „plesnesc” prea repede cu tărie. Cu vinul o iei încet, dar sigur. E foarte important ca cel care conduce ostilităţile (adică, în general, directorul de creaţie) să ştie să stimuleze oamenii. Nu există tăcere absolută. Directorul de creaţie e ca dealer-ul la casino, la ruletă aruncă BILA şi apoi se vede unde pică.
Să nu credeţi acum că se lasă cu o beţie de supărare ca nu a ieşit bine brainstormingul. Nu se ajunge niciodată la extreme din acestea. Pur şi simplu eşti obligat prin Lege dacă oamenii fac ore suplimentare să dai o masă caldă. Şi atunci de ce nu ar merge şi un vin?
Brainstormingul e o serie de pase cu ideea de la mine la tine, de la tine la altul. Nu există ca o idee să nu prindă contur sau să nu crească la un moment dat.
Avem grisine. În brief găsim: “grisinele sunt făcute din faină de grâu, ulei şi apă”. Dragi colegi, ce puteţi să îmi spuneţi despre asta?
Ping: - Oare cum arată instrumentul care scoate grisinele aşa subţiri?
Pong: - Bănuiesc că ceva în genul maşinii care scoate cârnaţii.
Ping: - Şi le taie oare automat?
Pang: - Nu... Este unu’ cu o foarfecă la capăt şi spune “grisinele sunt albe” şi taie; din nou “grisinele sunt albe” şi mai taie una şi tot aşa până face un balot de grisine, căci atât e norma.
Pong: - Merge apoi acasă şi soţia îl întreabă “cum a fost la servici dragule” şi el răspunde... bineînţeles... Ce spune?
Ping: - „Grisinele au fost albe”.
Pang: - Dar dacă ar fi un om care să le facă subţiri, manual?
Ping: - Păi atunci respectiva persoană ar trebui să facă tot procesul...
Pong: - Adică cum?
Pang: - Am văzut eu într-un desen animat: un om care mănâncă făină, o bea cu apă şi ulei şi apoi stă cu burta la soare să se coacă aluatul în la el în stomac...
Pong: - Nu pot decât să îmi imaginez pe unde ies grisinele şi cât de subţiri vor fi.
sâmbătă, 7 februarie 2009
Sale Advertising
Advertising, obisnuit in retailing, care anunta vanzarea produselor la preturi reduse temporar sau permanent.
joi, 5 februarie 2009
cu noaptea si cu nevasta in cap
ea: Costica, dar omul cat doarme?
el: Depinde de nevasta-sa ...
ea: Ei, cand e mic omul doarme mai mult!
el: Pana se insoara.
enjoy with the morning cofee or an evening milk
Noapte la veverite
Asculta mai multe audio Haioase »
Selective Advertising
Advertising care are ca scop sa creeze cerere pentru un anumit brand, decat pentru o intreaga categorie sau clasa de produse
miercuri, 4 februarie 2009
nu exista nici un/o perfect/a....
-va provoc sa continuati voi(pana va uitati la noul spot Lexus)
Pepsi - Refresh Anthem
enjoy this song...enjoy the new anthem of pepsi
marți, 3 februarie 2009
creative way in this ridiculous world
am plecat la un shake de coacaze cu nuci
duminică, 1 februarie 2009
Trade advertising
Advertising realizat pentru a creste vanzarile in special pentru retaileri si wholesaleri.