joi, 27 noiembrie 2008

inspiratie...transpiratie...unde sunteti?

Ai un dead-line...ai un client nerabdator...brief-ul e cam ciudat...plus sa nu uitam ca pe langa acest proiect mai vin si celelalte proiecte (un logo mic, o carte de vizita, un header, un banner, o simulare, etc etc) si tu trebuie sa finalizezi proiectul pana cand e dead-line-ul. Ce facem atunci cand inspiratia nu vine? Ce facem cand pozele de pe deviantart, google, flickr, myspace, istock nu te ajuta cu nimic...incepi sa transpiri din plin...ai ajuns deja la al 3-lea pahar de cafea si picioarele tale isi schimba ritmul din dreapta in stanga, din stanga in dreapta si ai ros pana acuma 3 capace de pixuri.....si NIMIC. Nu vine nimic!
"Hai ca tot trebuie sa vina ceva daca ma apuc cumva cumva...." Si deschizi pagina...A4....tragi o linie si cauti un brush...nimic nicaieri! Bha zici ca parca nu se poate...nu exista acel proiect care vrea clientu' sa il aiba si te gandesti sa lasi arma jos. "Nu vreau BTL ca nu suntem cluburi....Nu vreau Classic ca nu suntem primarie...Nu vreau multe culori ca nu suntem granita...Nu vreau o culoare ca e prea sec....Aveti aici pozele, aveti aici cateva mochete ce mi-au placut mie. Vreau sa iasa foarte bine si daca imi place atunci vedem daca semnam contractul sau nu". Aceste cuvinte deja parca is un "Tatal nostru..." in mintea ta si nici Coldplay nu ti-l poate scoate, nici Placebo, nici Jason Mraz si nici Guns'n'Roses...nici o melodie...iar chillout-urile nu isi mai fac efectul.
Deci dragul meu prieten in aceste momente de criza nu dispera ci fii calm si nu te stresa ca nu vei scoate nimic, o data si o data tot va iesi ceva din click-urile alea de mouse si din pozele alea de la deviantart, ma gandesc ca pana la urma tot s-o trezit unu mai saltaret sa puna o poza care sa te inspire. Inteleg ca deja esti tot transpirat si agitat si iti imaginezi fata sefului tau si clientului nerabdator sa vada cel mai magnific proiect. Daca nu iese nimic. Atunci fa o chestie simpla(de fapt lucrurile cele mai simple sunt cel mai greu de realizat-dar incerc sa iti dau o speranta in momentele de criza:) ) si arata-le. Tu fii mandru de el, zambeste, spune ca e cea mai tare idee de pe piata acuma, de fapt inca nici nu a iesit pe piata dar voi veti sparfe piata cu acest proiect. O linie, o dunga, un punct, o virgula, o maslina, un pahar va face o mare diferenta:). Fii tot timpu bucuros de ce ai facut si mandru.
Inspiratia si transpiratia sunt 2 lucruri care nu pot trai unul fara altul. Sa nu crezi ca daca nu transpiri nu vei avea inspiratie sau te poti si inspira fara sa transpiri...no way (transpirat in sensul figurat al lui sa il intelegi).
Erau vorbele alea de 1% talent...99% transpiratie...1%noroc. Eu nu le cred dar sunt sigur ca undeva tot va iesi minunea mult asteptata.
Deci nu claca ci fii optimist cu proiectul tau.

P.S.: pana data viitoare sa ne auzim numai prin reviste si bloguri:)

Niciun comentariu: