miercuri, 22 aprilie 2009

Cafeneux-locul unde arta si cafeaua se intalnesc






Era imposibil sa nu scriu despre acest local. Despre aerul pe care il intalnesti cand intri aici si despre ce vrea sa fie Cafeneux. Cred ca am gasit locul despre care vorbeam intr-un post anterior.
De ce imi place la Cafeneux?
Pentru ca e altceva decat poti gasi in Oradea. Pentru ca aerul de simplu, de linistit si odihnitor te loveste de cum intri in local. Pentru ca e intr-un loc usor accesibil pe str. Nicolae Jiga(fosta Castanelor) nr. 25.
Zicea cineva ca o cafea nu e doar o simpla cafea, cafeaua buna se simte, cafeaua buna e ca si arta, multi o vad si o "gusta" dar putini o recunosc si o apreciaza.
Daca ar fi sa caracterizez cafeneaua ar fi in felul urmator: un punct in agenda zilnica care e decorat cu cateva vintage-uri, subliniat cu un maro calduros si decorat intr-un colt din foaie cu o cana mare din care iese fumul de cafea. E acel punct in agenda care trebuie sa fie scris zilnic si bifat in fiecare seara-DONE. Cred ca datorita acestui cuvant de Cafeneux pagina ta din agenda va fi intotdeauna decorat.
E un local unde nu se fumeaza. Am vrut sa precizez acest lucru, pentru ca deja si fumatorii doresc localuri unde nu se fumeaza, unde muzica nu e la maxim si unde servirea e profesionala.
Nu pentru ca sunt un mare consumator de cafele, ba din contra, in ultimul timp cafeaua incepe sa imi faca niste faze care ma cam deranjeaza, dar pentru ca e locul unde pot sa ma duc linistit sa stau sa citesc o carte sau sa pierd vremea navigand pe internet savurand ceva de baut sau de mancat:).
Wireless Free-check
Canapele si fotolii-check
Terasa-future check
Muffins- check
Coffe to go-check
Coockies-check
Atmosphere good- check
Quality music- check
Good staff-check
Si clar ca sa nu uitam ca se vor organiza evenimente, seri de expozitii de arta, simpozioane, trupe care vor canta acoustic, adica mai pe scurt, inca un plus pentru care ar trebui sa mergi acolo.
Mie mi-a placut, ramane sa aud de la tine ce si cum.

Niciun comentariu: