marți, 12 mai 2009

proiectul 112

























intotdeauna am ramas placut impresionat de fotografiile care arata adevarata arta, de multe ori stau sa ma gandesc oare ce vede acel fotograf inainte sa apase butonul. Cuvintele lui puse in fotografii de multe ori au un impact mult mai mare decat cuvintele care ies direct din gura.
Astfel Alex Galmeanu a realizat fotografiile pentru Proiectul 112, adica "“pune arta fata in fata cu teroarea violentei in familie” mai tradus inseamna ca ridica semne de intrebare si exclamare impotriva violentei in familie si strangerea de fonduri pentru programul Casa Blu initiat de Fundatia Sensiblu.

Mihaela Berciu, consultant de imagine
„Romania este înca dominata de mentalitati învechite. Nimeni nu are dreptul sa agreseze un semen! La noi însa se întâmpla frecvent. Acest fenomen nu va scadea câta vreme societatea se va multumi sa priveasca cu mâinile în sân, pe motiv ca nu se poate face nimic.
Sigur ca se poate! Cu bunavointa, altruism si interes fata de ceilalti.”

Alex Galmeanu, fotograf
"Am vazut în acest proiect atât o oportunitate fotografica cât si o serioasa componenta sociala. Am simtit ca fac mai mult decât fotografie.
Daca mesajul va fi înteles, probabil va avea un impact important împotriva violentei domestice. Nu este la îndemâna oricui sa fotografieze personalitati în asemenea ipostaze, asa cum nu este la îndemâna oricui sa se lase astfel fotografiat. Împreuna am creat o comunitate puternica iar scopul este nobil.”

Niciun comentariu: